onsdag 9 augusti 2017

...en pittoresk gata i Köpenhamn

Några dagar i Köpenhamn, och ett besök hos det danska ljudboksförlaget som kontaktat mig, kan inte skada tänkte jag och bokade en resa med tåg. Inför visiten kollade jag upp, förutom vissa självklara mål, spännande gator jag vill se och besöka i Köpenhamn. Jag brukar kolla mer än jag shoppar, hämta inspiration från mode och inredningsbutiker, men kanske jag till och med kommer köpa nåt här nu.

Jag läste om Bredgade, Laederstraede och Jaegerdborggade. Lite antikt, lite möbler och lite vintage. En del av gatorna är långt iväg.

Och så information om en gata som syntes pittoresk. Omnämningen var att det finns små butiker med u n i k karaktär. Och - det bästa av allt - alldeles i närheten av mitt hotell.

Jag klev av på Centralstationen. Drog väskan efter mig. Kom snart in på den pittoreska gatan. Hårförlängningssalong, tatueringssalong, hårförlängning igen, vanlig frisersalong och tattoo igen. Och alldeles innan mitt hotell, förstår jag den u n i k a karaktären. En stor skylt. Stripteaseklubb.