måndag 19 mars 2018

...mina skitiga vinterskor

Det sägs att skorna säger något om ägaren. Inte vilken typ av skor man har, men hur de sköts om. Idag går jag i mina tilltufsade vinterskor. När jag står på tunnelbaneperrongen får jag syn på dem och ser att de ser bedrövliga ut. Fläckiga, ojämna i färgen, uttröttade.

För övrigt är jag som vanligt. Uppsatt hår, rouge på kinderna och röda läppstiftet på. Rena kläder, sjal och jacka. Till hela min outfit bryter skorna av och jag borde kanske vara generad. Men nej. Jag är stolt som tusan och tänker på den gångna helgen.

Dessa skor var med och trampade marken timme ut och timme in. Uppför backe, nerför backe. Över fält, ner i diken, under granar. Genom skog, bakom hus, längs med staket. Sökinsats med Missing People. Skallgång, som jag förut bara läst om, har jag nu introducerats i och jag har funnit ett nytt meningsfullt engagemang. Att söka efter försvunna personer.

Idag säger mina skitiga skor något om mig. De är tilltufsade och fläckiga och åsynen av dem gör mig stolt. Mitt inre är intakt.