måndag 10 september 2018

...att samla sitt inre

Att skapa sammanhållning inombords. Få bort splittringen. Dra ihop sig mot sitt inre. Inte sprida utåt. Låta bläckfiskarmarna rullas ihop under kroppen. Liksom krama sig själv. Inte sträcka sig efter något annat. Det som är därborta, då eller sedan. Stanna upp. Vänta in. Andas.

Göra det som ger glädje i stunden och som håller sig kvar. När eftersmaken är söt. Inte bitter. Inte unken. Vara snäll mot sig själv. Tycka om sig. Älska sig, denna enda person som finns med från vaggan till graven. Att förstå att många år har gått. Att så många år finns kvar. Att samla ihop alla erfarenheter och inventera. Se över. Gå igenom. Sortera och rensa. Frammana små små bomullsmjuka landningsytor för oroliga tankar. Veta att de landar mjukt. Att de är just bara tankar. Inte fakta.

Tänka till, tänka nytt, tänka tillbaka. Besöka platser och lämna dem i frid. Lämna i fred. Sluta störa sig själv med dem. Köra in på en återvändsgränd där det inte går att vända. Att acceptera det och stillsamt backa ut från den.