måndag 27 maj 2024

...att resa med Neta - något utöver det vanliga

 




Att åka på en resa där Neta Ljungman är arrangör är något utöver det vanliga. Gick det att köpa hennes energi på burk skulle jag hänga på låset till affären varje dag.

Hon håller ihop gruppen, kollar hur vi mår, snappar upp behov, skriver dagsscheman, ordnar det praktiska. Hon är grymt proffsig och allt andas omsorg och kärlek.

Varje kväll samlar hon oss för ett mingel. Med lätt ömma muskler, solig hy och en drink i handen slår vi oss ner i fåtöljer på ett utomhusdäck. Neta är leende och fylld av upptåg. Hon sammanfattar dagens intryck, ger roliga anekdoter och visualiserar allt med den ena konstiga saken efter den andra. Hon delar ut peruker, lysande gummifingertoppar och blinkande ringar som hon identifierat att vi ”behöver”. Allt är egentligen fullständigt obegripligt men i sammanhanget helt normalt. Det ena skrattet avlöser det andra.

Jag tänker att vi tror att hon är researrangör men att hon egentligen är komiker. Eller kan man vara både och? Svaret är ja - efter att ha träffat Neta.