onsdag 25 november 2015

...Anders Ygeman, vår inrikesminister

Jag säger bara - Anders Ygeman. Googla hans namn och kolla någon intervju med honom som varit under den senaste veckan. Anders Ygeman, vår inrikesminister. För mig var han en doldis innan terrorattacken i Paris. Men nu går det inte att missa honom. I teve, radio och tidningar. Vid mikrofoner och pressträffar.

Med koncentrerat ansikte lyssnar han på varje fråga som gäller Säpos arbete. Han formulerar sig lättfattligt på ett sätt som får mig att tro att han är den enda av våra politiker som verkligen förstått hur man ska tillgodogöra sig medieträning. Herregud - denne politiker svarar ordentligt på frågorna. Man förstår vad han säger och man får en känsla av att han faktiskt vill förmedla det han är insatt i. Säger så mycket han kan utan att förstöra Sveriges nuvarande och framtida arbete för att förhindra terrorism.

Anders Ygeman, vår inrikesminister, missa inte honom. Det är en fröjd att höra honom, trots aktuellt ämne. Ingen behöver klämma till honom. Han svarar så långt det är möjligt.