lördag 18 september 2021

...att följa rekommendationer och ändå inte veta

Dottern bjöd mig och två andra kvinnor på en härlig middag på en restaurang i Norrtälje igår kväll. Hon firade sin lägenhetsförsäljning och bjöd oss som varit med i arbetet kring det -  ommöblering, stajling och städning. En konstellation på två par dotter-mor-uppsättning. Så vI var fyra personer vid bordet. Vi hade hur trevligt som helst. Vi åt gott, hade givande samtal och många skratt. Det var nåt av det mest utsvävande jag gjort sen pandemin kom.


Vi hade regelrätt avstånd till de andra sällskapen. Inget kringflängande bland borden. De enda som rörde sig var serveringspersonalen. De stod väl på behörigt avstånd även om de var tvungna att närma sig just i ögonblicket när de skulle ställa maten på bordet.


Jag vet att vi följde rekommendationer men kan ändå inte vara säker på att ingen av oss blev smittad igår. Det är detta som är det kluriga. Att i stunden begränsa sig och vara förståndig och ändå inte veta om nåt envetet deltavariantsvirus befinner sig på samma plats. Det syns ju inte.