torsdag 18 augusti 2022

...att allt är en process

Allt är en process. Inom oss, utom oss. Allt har en början, en mitt och ett slut. En process i oss själva, i relationer till andra och också i själva livet. En resa har sin gång, en utbildning tar sin tid och att flytta från en plats till en annan är en större process än själva flytten av möblerna.

Den ena stunden når fram till den andra. Den ena dagen tar slut om kvällen, dras in i natten och ur den föds nästa dag. Gårdagen kommer aldrig tillbaka. Men alltid en ny dag. Ett nytt steg i vårt eget livs process. Början och slutet och början igen. Allt går hand i hand.


Och en handling vi gjorde för ett år sen eller två, kan leda fram till en punkt idag. Vi kan inte tänka ut alla steg och inte veta vilket steg som vänder historien.


Valen vi gör, samtalen vi har, handlingarna vi utför - allt är inte tydligt, men en dag stiger solen och lyser på vägen och vi ser.


Förr ville jag alltid ha snabba svar. Tänkte i stackato. Livet har mattat mig. Lärt mig. Allting hänger samman. Och allt är en process.