lördag 3 augusti 2024

…Ebba Andersson - Sommar i P1

Foto: Mattias Ahlm. Publicerat med tillstånd.

Se på henne. Så glad hon är, så förhoppningsfull. Okonstlad, ödmjuk och med vind i håret - Ebba Andersson, en av våra stjärnor på skidor.

Det är riktigt uppiggande att höra ett Sommar som handlar så mycket om kroppen. Hyddan som vi alla bor i. Inte för att vi är bara vår kropp, men utan den är vi ju inte här.

Det är joggingturer, knäskador, luxationer, ledband, det är brosk, knäoperationer, förstärkningar, rehab i omgångar, problem med mest höger knä - men ja - det vänstra får också sin del, det är anpassade träningar, anpassade belastningar, fysiska prestationer.

Alla Sommarpratare har verkligen sin egen ton och Ebba har sin. Likt håret hennes som flyger fritt i vinden, så flyger även hennes Sommar lätt. Hon väver fram en tydlig bild. Med enkelt språk och logisk linje ger hon inte bara inblick i hur allt det fysiska tar sig uttryck i en elitidrottande persons liv utan också inblick i hur de starka familjebanden håller upp och hur en älskad farmors sista sång rör till tårar långt efteråt.

Ebba Andersson - Sommar i P1