torsdag 2 april 2020

...att hålla ut, hålla avstånd och hålla ihop

Håll ut. Det här är inte för alltid. Det är för en lång tid. Men inte i evighet. Ha perspektiv. För varje dag som du håller tillbaka dina yvigaste göromål räddar du någon annan till livet. Sätt gruppen före dig själv. Följ Folkhälsomyndighetens restriktioner. Vi själva ser inte effekten av vårt tillbakahållande men allt skulle redan vara mycket värre om alla levde på som vanligt. Håll ut.

Håll avstånd. Stå hur nära du vill rent mentalt och emotionellt men håll fysiskt avstånd. Stå inte nära. Det går ändå att visa omtanke och kärlek. Och just nu är omtanken att just hålla det fysiska avståndet. Just nu kanske du inte kan träffa dem du älskar allra mest. Men ringa går. Och promenader tillsammans med ett par meters luft emellan funkar också. Men håll avstånd.

Håll ihop. Ena dagen frisk. Kanske nästa dag sjuk. Vad du är idag, är du kanske inte i morgon. Någon behöver din hjälp. Och kanske du behöver någon. Att inte resa i påsk är den finaste kärlekshandling vi ger oss nu. Och vi håller ihop.