tisdag 2 juli 2024

…Anna Lindmarker - Sommar i P1

Foto: Mattias Ahlm. Publicerat med tillstånd.

Så klart är Anna Lindmarker en professionell programledare i sitt Sommar. Hon är tydlig i sitt framställande och van att beskriva hemska händelser.

Hon går direkt in i nyhetsvärlden och vi får veta att mycket av det som kommer till nyhetsredaktioner behöver censureras - allt kan inte berättas och alla bilder kan inte visas. Det är en avvägning. Och man förstår – det som vi kanske undrar över när vi lyssnar till omvälvande nyheter på teve – att det kan försiggå mycket upprörda känslor och tankar inom nyhetsuppläsaren samtidigt som allt ska levereras i professionell ton.

Att höra om alla hennes byten av länder och platser under uppväxten och hennes redaktionella bana gör det lätt att förstå hennes drivkraft och utvecklande av bra journalistik. Hon tar in, analyserar, rapporterar.

Hon har mycket att ge men håller hårt på att inte ge mer av sitt personliga än vad hon vill. Det är hennes absoluta rätt. Men jag är övertygad om att hon hade lyckats gå djupare utan att för den skull sälja ut sig.

Anna Lindmarker - Sommar i P1